DUYURULAR

Dördüncü Toplantı ile İlgili Gelişmeler 01/09/2013
Değerli meslektaşlarımız,
8-9 Kasım 2013 tarihlerinde Ankara’da düzenleyeceğimiz “Hukuk Güvenliği” konulu toplantının hazırlıkları sürmektedir. Ankara’da iki gün konaklama talebinde bulunan üyelerimizin talepleri imkanlar ölçüsünde karşılanacaktır. Kesinleşen konaklama listesi Ekim ayı içinde sitemizde duyurulduğunda, lütfen bilgilerin doğruluğunu kontrol ediniz. 
devamını oku >>
KHP ikinci toplantı kitabı yayımlandı. 15/08/2013
Platformumuzun 19-20 Mayıs 2011 tarihinde Yakın Doğu Üniversitesi ile birlikte Kıbrıs’ta düzenlediği “Küreselleşen Dünyada Anayasal Demokrasi” konulu toplantı içeriği, aynı başlıkla kitap olarak yayımlanmıştır. Ağustos 2013’te üniversite yayını olarak çıkan kitap, toplantıda sunulan tüm bildirileri, yapılan yorum, değerlendirme ve konuşmaları içermektedir.
devamını oku >>
Dördüncü Toplantı için Davet Yazısı 05/07/2013
Değerli Meslektaşlarımız,
 
Kamu Hukukçuları Platformu’nun (KHP) dördüncü toplantısının, 8 - 9 Kasım 2013 tarihlerinde Ankara’da gerçekleşeceğini sizlere bildirmekten mutluluk duyuyoruz. Bu amaçla hazırladığımız proje taslağı Ankara Barosu’nca kabul edilmiştir. Başta Prof. Dr. Metin FEYZİOĞLU olmak üzere Baro Yönetimine teşekkür ediyoruz. Toplantımızın ana başlığı “Hukuk Güvenliği” olarak belirlenmiştir. Alt başlıklar ve bildiri sahipleri sunum sırasına göre aşağıdaki gibidir. (Başlıklar daha sonra bildiri sahiplerince somutlaştırılabilir):

 
1) Yrd. Doç. Selda ÇAĞLAR
     “Hukuk Devleti Açısından Hukuki Belirlilik -  Hukuk Güvenliği İlişkisi”
 
2) Doç. Dr. Tuğrul KATOĞLU
                  “Ceza Hukuku ve Uygulamasında Hukuk Güvenliği”
 
3) Doç. Dr. Funda BAŞARAN YAVAŞLAR
     “Vergi Hukukunda Hukuk Güvenliği”
 
Bu bildirilerin ilk metinleri, her zamanki gibi toplantıdan bir ay kadar önce katılım beyanında bulunan arkadaşlarımıza ulaşmış olacak.
 
Ankara Barosu’nca benimsenmiş bulunan projemize göre: 07 ve 08 Kasım 2013 akşamı olmak üzere iki günlük konaklama gideri, toplantı süresince verilecek yemek vb. giderler,  Ankara Barosu’nca karşılanacak. Ancak, yol giderleri ne yazık ki kısmen de olsa karşılanamıyor. Bu konuda uçakla gelecek arkadaşlarımızın giderlerini makul ölçüde tutmaları, ancak erken bilet alma yoluyla mümkün olabilir. Ayrıca Ankara’ya eşleriyle birlikte gelecek olanların, eşleriyle ilgili konaklama ek giderlerinin de kendilerince karşılanması gerekmektedir. Konaklama giderlerini en aza indirmek üzere Ankara’da özel konaklama olanağına sahip arkadaşlarımızın, bu imkânı kullanmalarını rica ediyoruz. Ayrıca, aynı odada kalmayı gönüllü kabul edip bize bildiren arkadaşlarımızın, toplantının organizasyonuna büyük kolaylık ve  katkı sağlamış olacaklarını da belirtmek isteriz. Konuşmaların banda alınması, bant çözümleri ve yayın aşamalarının tüm giderleri Ankara Barosu’nca karşılanacaktır.
 
 Toplantı hazırlıklarının doğru planlanabilmesi için, arkadaşlarımızın en geç 26 Temmuz 2013 tarihine kadar toplantıya katılıp katılmayacakları bilgisini KHP_2013@yahoo.com.tr adresine; bir örneğini de cc olarak oktayuygun@yahoo.com adresine göndermelerini rica ediyoruz.
 
Adres listemizi elimizden geldiği ölçüde güncelleştirmeye çaba gösterdik. Ama internet sayfalarının güncellemelerindeki gecikmelerden ya da bu sayfalara yansıtılmamış olan değişikliklerden dolayı bazı adreslere ulaşamamış olmamız büyük olasılık dahilindedir. Bu nedenle sizlerden ricamız, toplantımızın duyurusunu kendi fakültenizde/kurumunuzda kendi olanaklarınızla bir kez daha ilgili meslektaşlarımıza iletmenizdir.
 
KHP Dördüncü toplantısına katılmanız bizleri mutlu edecektir. Selam, sevgi ve saygılarımızla. 05.07.2013
 
 
Prof. Dr. Fazıl Sağlam  -  Prof. Dr. Oktay Uygun
Kamu Hukukçuları Platformu Girişim ve İcra Kurulu Adına
devamını oku >>
Dördüncü Toplantının Programı Kesinleşti. 20/09/2010
Değerli meslektaşlarımız,
8-9 Kasım 2013 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştireceğimiz “Hukuk Güvenliği” konulu dördüncü toplantımızın programı kesinleşmiştir. Program içeriğine web sitemizin ana sayfasından ulaşabilirsiniz.
 
İki günlük toplantımızın akademik boyutu dört bölümden oluşmaktadır. Sırasıyla, 1) Bildiriler, 2) Yorumlar, 3) Tartışma, 4) Değerlendirme.
 
Bildirler ve yorumlar bölümünde hukuk güvenliği konusu anayasa hukuku, idare hukuku, ceza hukuku ve mali hukuk açısından incelenecektir. Tartışma bölümünde katılımcılarımızın soru, değerlendirme, yorum ve eleştirileriyle konuyu farklı hukuk disiplinleri açısından ele alarak toplantımızı daha da zenginleştireceğine inanıyoruz.
 
Bildiri sahipleri, yorumcular, katılımcılar ve dinleyicilerin toplantılara katkısını düzenleyen kurallar için sitemizde yer alan “Toplantı Yönetim Yönergesi”ne bakabilirsiniz.
 
Kamu Hukuku Platformu toplantılarının bir özelliği de, kamu hukukçularının tanışmasına vesile olmasıdır. Bu amaçla toplantıda verilen çay-kahve araları 30’ar dakika, ogle yemeği birbuçuk saat olarak belirlenmiştir. İlk günün akşamı için düzenlenen kokteylin de meslektaşlarımızın tanışmasına, görüş alışverişinde bulunmasına katkı sağlayacağını düşünüyoruz.
devamını oku >>
Bu site Prof. Dr. Öget Öktem Tanör'ün mali katkılarıyla hazırlanmıştır. 2013